Kérdése van? Hívjon minket! +3612465524

Főoldal

Hogyan tegyük exkluzívabbá a nappalinkat egy Keleti szőnyeggel

Keleti szőnyegek
Szűrés törlése
2023.03.29 19:36
Hogyan tegyük exkluzívabbá a nappalinkat egy Keleti szőnyeggel

Hogyan tegyük exkluzívabbá a nappalinkat egy Keleti szőnyeggel

Az otthonunk központi helye sok esetben a nappali. Egy keleti szőnyeg kiváló arra, hogy az egész lakást exkluzívabbá varázsoljuk. A keleti szőnyegek számtalan motívum és színvilágban kaphatóak, így könnyen megtalálhatjuk az bútorainkkal harmonizáló darabot. Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet arra, hogy hogyan tegyük otthonunkat még kellemesebbé és otthonosabbá a keleti szőnyeggel. A keleti szőnyegek rendkívül gazdag színvilággal rendelkeznek, így nagyon fontos, hogy harmonizáljanak a meglévő bútorokkal és függönyökkel. Ha az otthonunk inkább letisztultabb, minimál stílusú, akkor érdemes modern szőnyeget választanunk, amely harmonikusan illeszkedik az enteriőrünkhöz, de mégis kiemelkedő megjelenéssel rendelkezik. Egy elegáns, bordó vagy bézs színű szőnyeg például remekül mutathat egy klasszikus dizájnú ülőgarnitúra mellett, vagy akár egy fehér kandalló előtt.


A bútoraink kiemelése a Keleti szőnyeggel

Ha az otthonunk sok jellegzetes, elegáns elemeket tartalmaz, akkor érdemes egy olyan keleti szőnyeget választani, ami hangsúlyozza a hagyományos jegyeket. Például egy nagyméretű, piros-bézs színű Ziegler szőnyeg nagyon jól mutathat egy nagy, klasszikus nappaliban, amit magas mennyezet és kornisok díszítenek. Az otthonunk atmoszférájának érzékelésében a keleti szőnyeg főtényezővé válhat. Egy ilyen szőnyeg nem csak a helyiség megjelenésében játszhat fontos szerepet, hanem a hangulatot is befolyásolhatja. A meleg, bársonyos Pakisztáni szőnyeg érintése és a finom, színekkel harmonizáló minta nyugtató és kellemes hatást nyújthat, amely segít az otthon kellemesebbé tételében. A keleti szőnyegek méretben és textúrákban is nagyon változatosak, amelyekhez könnyen választhatunk hozzáillő bútorokat. Bár általában elöször a bútorokat választjuk ki és csak utána a szőnyegeket. Mondván szőnyeget könnyebb választani mint bútort. Fontos, hogy a bútorok kontrasztot alkossanak a szőnyeggel. Ha például olyan szőnyeget választunk, amely világos színvilágot tartalmaz, akkor erre hozzáillő, sötétebb dohányzóasztalt válasszunk, hogy azok kiemelkedjenek a szőnyegen. Ha világos színű a kanapénk vagy a szekrényünk, akkor inkább sötétebb szőnyeget válasszunk. Így elkerüljük az egyhangúságot.

A keleti szőnyeg lehet az otthonunk legkiemelkedőbb fénypontja.

A keleti szőnyegek egyik legkiemelkedőbb jellemzője, hogy lenyűgöző, egyedi megjelenést és mintákat biztosítanak. Egy jól választott minta különlegességet ad otthonunknak és kifejezheti a személyiségünket is. Például egy közép medálionos mintával díszített keleti szőnyeg, nagyon jól mutathat egy tágas nappaliban. A keleti szőnyegek exkluzivitást és eleganciát sugallnak, amelyek képesek feldobni bármelyik helyiséget az otthonunkban.