Kérdése van? Hívjon minket! +3612465524

Kézi csomózású szőnyegek tisztítása

Útmutató a kézi csomózású szőnyegek tisztításához

szőnyeg
Gyapjú szőnyegek
Kézzel csomózott szőnyegek
Szőnyeg tisztítás
Szűrés törlése
2023.01.16 17:38
Útmutató a kézi csomózású szőnyegek tisztításához

Útmutató a kézi csomózású szőnyegek tisztításához

 

A megvásárolt szőnyeg hosszú élettartamú lesz, ha követi ezeket a tippeket:

  1. A szőnyeg lerakásakor ügyeljen arra, hogy ne érje közvetlen erőteljes napfény, és ne kerüljön kapcsolatba vizes felületekkel!
  2. Ne járjon utcai cipőben a szőnyegen.
  3. Ne engedje, hogy háziállatai takaró nélkül üljenek a szőnyegen!
  4. A porszívózást csak óvatosan szabad végezni: Ügyeljen arra, hogy a szőnyeg ne legyen összevissza porszívózva, és a porszívó ne szívja fel a rojtokat.
  5. Nem ajánlott a szőnyeget vizes ronggyal tisztítani, mivel ez csak elkeni a port.
  6. A legjobb, ha a tárolás céljából a megtisztított szőnyeget lazán feltekeri.
  7. A rovarok, molyok stb. sikeresen leküzdhetők a kereskedelemben kapható márkás termékekkel (Molytox, molyriasztó spray, levendulaolaj stb.). A nagyobb tisztitáshoz érdemes professzionális szőnyegtisztitó céget felkeresni.
  8. A professzionális kézi tisztítást csak szakértő végezheti. Néhány keleti szőnyeg, például a selyemszőnyegek esetében egyáltalán nem javasoljuk az otthoni tisztítás elvégzését. A legtöbb keleti szőnyeg 100% gyapjúból készül, színtartó és mosáson átesett.
  9. Robotporszívó kényelmes eszköz, viszont a kézi szőnyegeknek nem tesz jót.

Gyapjú szőnyegek tisztítása

Az alábbi módszer csak az üdítőitalokra, édességekre, tejtermékekre, levesekre, szirupokra, ragasztókra és vízalapú színezékekre vonatkozik. Soha ne használjon forró vizet vagy lúgos tisztítószereket a tisztításhoz. A zsíros és olajos szennyeződések otthoni tisztítása nem ajánlott. A nedves szennyeződéseket papírtörlővel vagy nedvszívó ruhával felitathatja. Ne dörzsölje a foltot, mivel ez csak megnöveli a folt méretét és megrongálja a textíliát. Miután felszívta a foltot okozó nedvességet, nyomja ki a foltot egy hideg vízzel megnedvesített pamutkendővel, és tapogassa le, ügyelve arra, hogy a szőnyeg ne ázzon át. Ismételje ezt a folyamatot, amíg a folt el nem tűnik. Közben szükség esetén cserélje ki a pamutkendőt, hogy a szennyeződés ne kerüljön vissza a szőnyegre. Mindig a folt széle felől haladjon a folt közepe felé. A folt eltávolítása után a szőnyeget célszerű mielőbb megszárítani, hogy elkerülje a fodrozódást. A gyors száradáshoz használjon hűtőventilátort vagy hidegre állított hajszárítót. A szőnyeg felületét a szárítási folyamat során többször is kefélje át. Az utolsó kefélést mindig a szálak irányával megegyező irányban kell végezni.